Menü

Életmód

Jóllét. Testben, elmében és lélekben. Mozgasd a tested, nyugtasd meg az elméd, öntsd a szíved egy új hobbiba és fejlődj a Körben! Tedd fel a kérdéseidet és találd meg az egyensúlyod ebben a modulban. Legyél bárhol, csatlakozz hozzánk élőben, online!

Előadók

Programok

05.26
18:30 - 19:30
Jegyvásárlás

Jóga, a jógamatracon innen és túl - 4 alkalmas workshop

A Mat on the Moon egy közösség azoknak, akik időnként kiborulnak apróságokon, türelmetlenek a kollégájukkal, megnéznek három rész sorozatot egyhuzamban és felbontanak egy üveg bort. Akik számára sokszor távolinak látszik a jóga és mindfulness világa, pedig nagy szükségük lenne rá. Itt a jóga és a mindfulness eszköztára mindenkié. A lehetőség, hogy jobban érezd magad a testedben és az elmédben a tied. Élj jobban már ma!

A workshopot mindenkinek ajánljuk, akit vonzott a jóga világa, de nem tudták hogyan vágjanak bele. Aztán azoknak, akik már belevágtak, de sosem volt lehetőségük kérdezni, megérteni a miérteket vagy arra fókuszálni, hogy biztonságossá váljon az önálló gyakorlásuk. A jóga igazi társad lesz az őrült, elfoglalt, feszült vagy éppen passzívan ücsörgős mindennapokban. Nem fogja jobbá tenni az életed, de te jobb leszel az életben a gyakorlásodnak köszönhetően. Találkozzunk a matracon!

A workshop időpontjai:
május 26. 18.30 - 19.30
június 2. 18.30 - 19.30
június 9. 18.30 - 19.30
június 16. 18.30 - 19.30

Jóga, a találkozás

A négy alkalmas workshopon a következő témákra számíthattok:

 • 1. alkalom : Jóga, a jógamatracon innen és túl: Mi az a jóga és miben lehet segítségedre? A jóga több egy mozgásformánál, életmód, amely tudományosan igazoltan segíti a stresszkezelés, a szorongás enyhítését, javítja az alvásminőséget és még a hátfájástól is megszabadíthat. Az elmélet mellett egy 25 perces nap végi relaxáló gyakorlásban is részed lesz.
 • 2. alkalom : Az önálló gyakorlás alapjai és alapfokú jóganyelvvizsga:  Ez alkalommal azokról az alapvető fogalmakról és eszközökről beszélgetünk, amelyekkel idővel találkozni fogsz a jógagyakorlásod során, így amikor az utadba kerülnek tudatosan és átéléssel tudod majd használni! A gyakorlati rész ezen az órán a napüdvözlet helyes és biztonságos kivitelezése lesz. Ez a gyakorlatsor lehet a te mindennapi átmozgatásod, a stúdión kívüli önálló gyakorlásod és idővel a mozgó meditációd.
 • 3. alkalom : Hunyd le a szemed és érkezz meg az itt és mostba! : Sajátíts el egy meditációs technikát, amit aztán egyedül is gyakorolhatsz és alkalmazhatsz a mindennapokban. Értsd meg hogyan oldhatod mozgással a benned felgyülemlett feszültséget és csatlakozz hozzám egy 30 perces stresszoldó gyakorlásra a matracon.
 • 4.alkalom : Hello jógi! : A jóga egyik legfontosabb ága a légzés. A légzésed és az elméd direkt kapcsolatban vannak, ezt a tényt fogjuk arra használni, hogy üzenjünk valami kedveset magunknak! Hosszú nap volt a gyerekekkel, nagy előadásod lesz munkában, összevesztél egy családtaggal? Ez alkalommal egy nyugtató légzőtechnikát fogsz elsajátítani, amit bármilyen kihívás kapcsán használhatsz. Átismételjük a napüdvözlet mozdulatait és kapsz egy 15 perces gyakorlást azokra a mozgásszegény napokra, amikor nem akarsz a kanapéról egyenesen az ágyba menni, de sok másra nincs időd!

Fontos! A jegy megvásárlásával jogosult vagy mind a 4 órán való részvételre. Kérünk vedd figyelembe azt, hogy a foglalkozások nem visszanézhetőek, hogy a meghirdetett időpontok mindegyikén élőben csatlakozni tudj az órához.

A workshopon való részvétel korlátozott számban történik. (Maximális létszám 30 fő) Jegyvásárlásra kizárólag az első időpont előtt van lehetőséged!

Legyél bárhol, csatlakozz hozzánk élőben, online!

Formáljuk együtt a Kört!

Még többKevesebb
05.31
08:30 - 09:30
Jegyvásárlás

Mindfulness Workshop - Meditáljunk együtt négy hétfőn át

A négy alkalmas Mindfulness Workshop célja, hogy megismerd a mindfulness meditáció elméletét és kipróbáld a gyakorlatát és megtapasztald előnyös hatásait. A mindfulness nem más, mint tudatos jelenlét. A mindfulness gyakorlattal létrehozott meditációs térben intuícióinkkal is kapcsolatba léphetünk.

A  workshop keretein belül, Dr Karafiáth Balázs, mindfulness coach segítségével áttekintjük a meditáció orvosi és neurológiai hátterét illetve gyakorlatának praktikus részleteit. Megismerjük a meditáció 3 szabályát. Gyakorlunk, élményeket szerzünk, majd átbeszéljük közösen a tapasztalatokat. Megismerkedünk a jungi archetípusokkal, amely az intuíciónk egyik legfontosabb forrása. Az erre a célra fejlesztett tesztet kitöltve megismerheted saját vezetői archetípusodat.

Csatlakozz hozzánk a 4 alkalmas, 4x60 perces meditatív workshopokon. Kerülj közelebb a belső énedhez.
Meditáljunk együtt négy hétfőn át, reggel 8.30-tól!

A workshop időpontjai:
május 31. 8.30-9.30
június 7. 8.30-9.30
június 14. 8.30-9.30
június  21. 8.30-9.30

 • 1. alkalom:  a meditáció orvosi és neurológiai hátterét és gyakorlatának praktikus részleteit tekintjük át, megismerjük a meditáció 3 szabályát, ezt követi az első gyakorlat. Ezután megosztjuk az élményeinket egymással.
 • A 2. és 3. alkalommal folytatjuk a gyakorlást és a megosztást. Megbeszéljük az elmúlt alkalom óta minket ért élményeket, azok tanulságait. Közös mindfulness gyakorlatot végzünk. Utána megbeszéljük, kinek milyen élmény a gyakorlás.
 • A 4. alkalom keretében megismerkedünk a jungi archetípusokkal, amely az intuíciónk egyik legfontosabb forrása. Az erre a célra fejlesztett tesztet kitöltve mindenki megismerheti saját vezetői archetípusát. Ezt követően kerül sor a meditációs gyakorlatra, melynek keretében a résztvevők elmélyíthetik az intuíciójukat és egy őket foglalkoztató kihívásra új megközelítésben kaphatnak válaszokat. Ezt követően megosztjuk az élményeinket egymással.

Fontos! A jegy megvásárlásával jogosult vagy mind a 4 előadáson való részvételre. Kérünk vedd figyelembe azt, hogy a workshopok nem visszanézhetőek, hogy a meghirdetett időpontok mindegyikén élőben csatlakozni tudj az órához.

A workshopon való részvétel korlátozott számban történik. (Maximális létszám 25 fő) Jegyvásárlásra kizárólag az első időpont előtt van lehetőséged!

Legyél bárhol, csatlakozz hozzánk élőben, online!

Formáljuk együtt a Kört!

Még többKevesebb
05.31
18:30 - 19:30
Jegyvásárlás

A környezettudatos ruhatár első lépései

A négy alkalmas workshop azoknak szól, akik csak nemrég találkoztak a fenntartható divat és a környezettudatos ruhatár fogalmával, és szeretnék megtenni az első lépéseket a változás felé. Praktikus tippekkel, mindenki számára könnyen az életmódjába építhető ötletekkel segítek a saját tapasztalataim alapján négy alkalom át.

Ki vagyok én? Mengyán Eszter vagyok, újságíró, fenntartható divattal foglalkozó blogger, a Fenntarthatodivat.hu alapítója. 2016 óta foglalkozom kiemelten a fenntartható divat és a (környezet)tudatos öltözködés témájával. Nemcsak írok és mesélek róla, hanem a saját ruhatáramat is igyekszem minél fenntarthatóbbá tenni. Hiszek abban, hogy minden kis lépés számít, ezért is próbálok sok-sok gyakorlati tippet, hasznos információt átadni a témával kapcsolatban.

A workshop időpontjai:
május 31. 18.30 - 19.30
június 7. 18.30 - 19.30
június 14. 18.30 - 19.30
június 21. 18.30 - 19.30

Hogyan épül fel a 4 alkalmas workshop?

 • Első alkalom: Tudod, miért öltözködünk azon túl, hogy ne legyünk kitéve az időjárásnak vagy megfeleljünk a társadalmi normáknak? Hogyan változtak meg a ruhavásárlási szokások az elmúlt 25-30 évben? Hogyan alakult át az öltözködésünk? Milyen trükkökkel hatnak ránk a márkák, hogy vegyünk még több ruhát? Mit jelentenek a következő alapfogalmak: slow fashion, fast fashion, ultra fast fashion, fenntartható divat, környezettudatos ruhatár? Miért kezdődik a fenntartható ruhatár egy vásárlásstoppal? És miért segítenek a különböző gardróbkihívások abban, hogy felfedezzük a ruhatárunkat?
 • Második alkalom: Ne csak vásárolj a szekrényedben, hanem tedd átláthatóvá a ruhásszekrényt, rendszerezz, szelektálj. Az sem mindegy, hogyan mosod a ruháidat, és ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a javítás, javíttatás mennyire fontos. Hol tanulhatunk meg varrni? Hogyan találjunk tökéletes varrónőt? Mi a különbség a különböző ruhaipari szakemberek között? Kit és milyen megbízással kereshetünk?
 • Harmadik alkalom: A legfenntarthatóbb ruhadarab, ami el sem készül. A második legfenntarthatóbb pedig az, ami már elkészült. Miért jó másodkézből ruhához hozzájutni. Miért nem ugyanaz a second hand és a turkáló? Hogyan vált Magyarország turkáló-nagyhatalommá? Mi a különbség turkáló és turkáló között? Melyek a legjobb lelőhelyek itthon? Hol lehet nemcsak ruhát vásárolni, hanem ruhát is leadni? Mi a használtruha útja, hova és mit érdemes elvinni?
 • Negyedik alkalom: Mi történik akkor, ha új ruhára van szükségünk, mert másodkézből nem tudjuk beszerezni? Honnan tudjuk, megbízható-e egy márka? Mi segíti a vásárlásunkat? Miért kerül olyan sokba egy fenntartható termék? Mi segíthet a környezettudatos gardrób kialakításában és a tudatos ruhavásárlásban?

Fontos! A jegy megvásárlásával jogosult vagy mind a 4 órán való részvételre. Kérünk vedd figyelembe azt, hogy a foglalkozások nem visszanézhetőek, hogy a meghirdetett időpontok mindegyikén élőben csatlakozni tudj az órához.

A workshopon való részvétel korlátozott számban történik. (Maximális létszám 25 fő) Jegyvásárlásra kizárólag az első időpont előtt van lehetőséged!

Legyél bárhol, csatlakozz hozzánk élőben, online!

Formáljuk együtt a Kört!

 

Még többKevesebb
cross