Menü

Kié a probléma? - Beszélgetésvezetés solutionfocus szemléletben

2021.06.02. 01:14

Vállalkozóként, cégvezetőként gyakran tapasztalod, hogy te oldod meg a problémákat a kollégák helyett olyankor is, amikor erre ők is képesek lennének? Néha azt is megéled, hogy fölöslegesen adtál tanácsokat, mert azokat nem követték?  Észrevetted, mi a következménye, ha mindig te adsz megoldást? Elégedett vagy ezzel, vagy szeretnél változtatni a kommunikációdon és a hozzáállásodon?

Ha izgat, hogy mi mást csinálhatnál ahelyett, amit eddig, csatlakozz a 3 alkalmas, Kié a probléma? - Beszélgetésvezetés solutionfocus szemléletben workshopunkhoz, ahol Lapu Klára, megoldásfókuszú coach és teamcoach, kommunikációs tréner vezetésével megoldásfókuszú szemléletből és annak kommunikációs tárházából meríthetsz inspirációt.

Hogyan épül fel a workshop? 

  • Az első workshopon megismerkedhetsz a megoldásfókuszú beszélgetésvezetés alapelveivel, lépéseivel, néhány eszközével. 
  • A második találkozón gyakoroljuk a megoldásfókuszú beszélgetésvezetést, és a résztvevők által  hozott eseteket beszéljük meg. 
  • A harmadik találkozón arra dolgozunk ki stratégiát, hogy miként szereljük le a panaszkodást, és a változásokkal szembeni ellenállást magunkban, és ha kell, másokban.  

Mit is kell tudnod a workshopot tartó Lapu Kláráról? 

Több mint 20 éve foglalkozik szervezetekkel különböző szerepekben, eleinte készségfejlesztő trénerként, később change management - folyamattanácsadóként majd coachként. Szakterülete a team- és vezetőfejlesztés, megoldásfókuszú kommunikáció, stresszkezelés, Business és teamcoaching.  

Trénerként, coachként szívügye a csapatok és egyének személyes fejlesztése és a munkahelyi jóllétük támogatása. 

“Lenyűgöz az, ahogyan a résztvevők „kigyúrják” a legjobb formájukat. Ehhez én a „szőnyeg szélén” állva adok inputokat, biztatást, és segítem a lendületszerzést.”

Egyre fontosabb a munka világában, hogy az emberek fenntartsák a teljesítőképességüket, és megőrizzék a belső egyensúlyukat. Ez igen nagy kihívás, ezért Klára az utóbbi években ebben szerete leginkább segítő társ lenni teameknek és egyéneknek egyaránt. 

cross